Tinja, hundene og lykken under nordlyset

 

tinja-husky

Tinja Myllykangas valgte med glede bort en urban tilværelse for å være ensom sammen med sine beste venner, et kobbel huskyer. Uten strøm og innlagt vann lever hun et lykkelig liv under nordlyset.

 Av redaksjonen

Filmklippet med Tinja som lever i Nord-Finland over polarsirkelen har gått viralt med nærmere 1 million visninger. Det skildrer en anspråksløs og beskjeden ung kvinne som er befriende lite selvhevdende, men samtidig selvsikker og harmonisk. Et menneske som har funnet sitt liv og tilværelse tett på naturen der den er som villest og vakrest.

Hun begynte med å ta seg av huskyer og sledehunder med vanskelig gemytt som behøvde omsorg, men aller mest å bli brukt til de de elsker høyest – å dra sleder over et vinter- og iskledt landskap, mil etter mil.

Tinja uttaler selv at det var kjærligheten til dyr, natur og ensomhet som var utgangspunkt, siden ble det en næring av det hvor hun tar med besøkende på vidunderlige sledeferder gjennom et subarktisk klima. Etterhvert har hun òg fått selskap av norske fjordinger og islandshester. Det er vanskelig å ikke bli inspirert av Tinja, der hun mestrer omgivelsene med ro og kyndighet, og fremfor alt en sitrende glede. Det gjør godt å se at noen velger bort sivilisasjonsstøyen og bruset av mennesker som har lite å si, men som høres og synes desto mer.

Som en besøkende kvinne beskrev:

«Tinja er kvinnen vi i hemmelighet ønsker å være: uavhengig og viljesterk avstår hun fra den moderne verdens fristelser uten å fremheve seg selv»

Se filmen her:

[vsw id=”yDXOTkO-aXo” source=”youtube” width=”620″ height=”349″ autoplay=”no”]

 

Bilder: Visit Finland

 

Relatert

På tvers av Canada med tog – en reise med sjelen

Å jage solen

DET ER MAKT I MAT

Nedtegnelser fra en tiurs dagbok – et vårlig showdown

Hjemmelaget leverpostei, usedvanlig enkelt