Halmbyggerkurs på Nesodden denne sommeren også!

Halmhus

Også i år har vi gleden av å invitere til kurs i naturbaserte byggemetoder på Skuterud Gård på Nesodden, helgen 11. og 12. juni. Selve praksisdelen av kurset er lørdag 11. juni, med introduksjon og opplæring, en arbeidsbolk på fem timer, og så en befaring til minst ett ferdig halmhus på Nesodden. I tillegg har vi på Skuterud nå ett ferdig halmhus, pluss det bygget vi skal gjøre ferdig under kurset. Fokus vil være å blande forskjellige typer puss, legge pussen på, og hvordan blande inn farger i pussen, samt noe cob. Vi vil også demonstrere hvordan lage økologisk leiremaling til ca. 12 kr literen!

Etter befaringen på lørdag kveld, holder vi bålkveld med grilling og fest! Hele helgen er et familievennlig arrangement. Vi åpner for drikke av alle slag rundt bålet, men oppfordrer til å holde det litt sømmelig under leggetid for barn. Etter dette håper vi det blir sang og dans og samtaler med nye venner inntil morgen gryr, slik det har blitt mange ganger tidligere!

Søndagen er det årsmøte for Norsk Jord- og Halmbyggerforening, hvor alle er velkommen – vi har rabatt på medlemskap for kursdeltagere, og det er mye nyttig læring av å bli med på møtet. Årsmøtet vil være rundt to timer, og er hovedsakelig fokusert på informasjonsvirksomhet om naturbaserte byggemetoder for kommende år. Vi setter også opp en ekstra bolk etter årsmøtet, med

Kursdeltagelse koster 800 kr inklusive mat og losji i sovesal på låven. Årsmøtet koster 200 kr. Studenter eller andre med lav inntekt får 50% rabatt. Ved deltagelse på både kurs og årsmøte kan medlemskap i Norsk Jord- og Halmbyggerforening fås til under halv pris – kun kr 100!

For påmelding, spørsmål eller annet send epost til styreleder Knut Hjelleset på knut.hj@gmail.com eller til post@halmhus.no. Se også våre hjemmesider www.halmhus.no

 
Programmet for de to dagene ser slik ut:

Lørdag 11. juni.
Åpent introduksjonskurs i leirepuss
11.00 Oppmøte og registrering
12.00 Oppstart kurs. Introduksjon og praktisk leirebygging i fem timer.
14.00 Lunsj
17.00 Felles middag med oppsummering av dagen
19.00 Befaring til halmhus på Nesodden
21.00 Åpen fest med bål og hygge

 
Søndag 12. juni.
Årsmøte 2016 NJH + omvisning + befaring!
10.00 Frokost for de som har overnattet
11.00 Omvisning til halmhusene på Skuterud
12.00 Oppstart årsmøte
14.00 Årsmøte ferdig, ca.
Enkel lunsj/middag etter årsmøte
15.00 For de som ønsker det: Ny runde med leirepusskurs og/eller befaring til halmhus.

 

Relatert

Fjorårets halmbyggerkurs på Skuterud Gård

Selvbygget naturhus

Design for en levende planet