Halmbyggerkurs på Nesodden i sommer!

DSC_0112 

Naturhuseksperten Knut Hjelleset inviterer til fem dager med økologiske byggemetoder i praksis på Skuterud gård på Nesodden, fra onsdag 15. juli til søndag 19. juli denne sommeren. Første kurs var i fjor og gikk over all forventning – og det satser vi på denne sommeren også.

Kurset er inneholder alle steg på å bygge fullverdige halmballevegger. I fjor fikk vi stablet opp halmballene på alle veggene, så vi setter opp noen ekstra i år for demonstrasjon og kanskje til bruk annet steds på gården. Hoveddelen vil være det morsomste og mest kunnskapskrevende, nemlig leirpuss fra første lag til siste finish – alt over samme fem kursdagene, og alle skal få prøve alt!

Alt i alt kan tilbyt vi et et svært lærerikt og variert kurstilbud over relativt kort tid – en flott introduksjon til denne byggeteknikken på fordeler og ulemper og lure triks. Vi bruker de velprøvde og gode naturbasserte halmballeteknikkene, med halm og leire og sand som hovedbestanddeler for å bygge gode vegger, som gir godt inneklima, isolerer bra og ser flott ut som ferdig. Daniel Koot og Yrian Buhler var faglærere på forrige kurs, og de kommer i år også. Tøffe karer med mye kunnskap.

Kurset holdes på arrangementsgården Skuterud, noe som gjør at vi kan tilby både kost og losji for alle deltagere! Vi har en matansvarlig, men ellers blir maten laget og spist i fellesskap, så det ber vi alle bli med på. Overnatting i køyeseng på låve står fritt disponibelt, pluss at vi har to andre større rom på låven til å bruke for familier. Telt er også en grei mulighet, det er god plass på gården. Familier med eller uten barn må gjerne komme alle sammen, vi ønsker å holde arrangementet familievennlig og så hyggelig om mulig. Barn og partnere betaler selvsagt ikke kursavgift, kun for mat. Det blir badeturer og sommerhygge for store og små som vil andre ting enn å stable halm eller pusse vegger. Vi som holder kurset har familier som ønsker selskap, og Nesodden har mye å by på om sommeren.

Dette var kursdeltagerne i fjor, en herlig gjeng som kom godt overens og hadde noen flotte sommerdager i fellesskap:

DSC_0512DSC_0377

Sosialt og hyggelig skal det være, og god mat må også til!

Halmbyggerkurs på Nesodden nr 4

En lærer mye på kort tid når kroppen jobber. Dette er fra andre kursdag, veggene er enda ikke oppe.
Her er fra siste kursdag, hvor alle veggene er oppe og pussen legges på utvendig, med arbeid på detaljer. Samme stegene skal vi gjennom denne sommeren

Pris for kurs onsdag ettermiddag til søndag formiddag:
3000 kr pr deltager, inklusive mat og overnatting

For deltagere som bare vil være med på mat og overnatting, men ikke selve kurset:
1000 kr for alle fem dager, eller ca. 200 kr pr dag. Barn opp til tenårene spiser gratis, etter det sier vi 100 kr dagen – men dette kan tilpasses noe. Ta kontakt så finner vi en grei løsning.

Vi håper å se mange flotte folk på Skuterud denne uken og helgen, og at vi kan danne nettverk og vennskap mellom oss som vil være til glede i mange år. Økologiske byggemetoder er i vinden over hele verden, og for den som ønsker andre hus å bo i enn lufttette plastbokser er halmhus ett alternativ. Vi skal besøke andre halmus i området også, for å høre hvordan sluttresultatet oppleves i praksis. Ikke minst ønsker vi at disse dagene skal være givende for alle involverte og stå som et vakkert sommerminne å se tilbake på, uavhengig om man deltok i byggingen eller bare hadde noen flotte sommerdager på Nesodden!

Påmelding, spørsmål eller andre henvendelser tas i mot med glede av kursarrangør:
Knut Hjelleset
922 84 582 / knut.hj@gmail.com

 

Relatert

Selvbygget naturhus
Design for en levende planet