Foredrag av Pål Steigan: Kampen om jordas energiressurser

roaming-camels-forage-for-shrubs-and-water-in-southern-kuwait-as-the-black-clouds-of-burning-oil-fields-hang-above-them-it-was-shot-by-steve-mccurry-in-1991-during-the-gulf-war

Av Øyvind Holmstad, redaktør av bloggen Naturkonservativ

Pål Steigan kan sies å være Skandinavias svar på John Michael Greer, hvor begge setter vårt forfeilede politiske og økonomiske system inn i en større energi-økonomisk virkelighet. Både Steigan og Greer viser hvordan vi nå lever i sammenbruddets tid, og kaster blår i øynene på framskrittsideologene, som uhemmet har fått blende oss så lenge.

Men samtidig er det stor forskjell på disse to bloggerne, jeg anbefaler derfor å følge dem begge. Mens Greer er svært anti-politisk, kan man ikke si dette om Steigan. Og mens Greer er opptatt av de store historiske linjer, er Steigan mer som gravejournalisten, som møysommelig avdekker viktige fakta og sammenhenger i samtiden.

Det er godt å høre hvordan Steigan i foredraget slår fast at “pensjonsfondet” aldri kommer til å bli nyttet til pensjoner, men er et middel for den internasjonale finanseliten for å opprettholde dagens system, som heldigvis ikke er morgendagens system, da det ikke er bærekraftig.

Han kommer også inn på hvordan Norge har brutt grunnloven og blitt en del av det internasjonale Kartellpartiet.

Mot slutten konkluderer han med at mediene har sviktet sin rolle og lever i dag for å produsere søppeljournalistikk, slik at vi forblir sløve forbrukere og livsnytere under den modernistiske liberalisme, marionetter av plutokratiet. Vi vil aldri få hjelp av hovedstrøms-media for å redde verden, deres jobb er å pleie en kapitalisme på sotteseng.

Denne jobben må vi gjøre selv!

[vsw id=”hgGYV0oGNFY” source=”youtube” width=”620″ height=”349″ autoplay=”no”]

 

Relatert

Ny kald krig? Samtale med Stephen Cohen og John Mearsheimer

Hinsides historiens slutt? – del I

Hinsides historiens slutt? – del II

Hinsides historiens slutt? – del III

Kapitalismen – frå eit gode til eit vonde – og vegen vidare

Ikke se til Canada

The planet strikes back – jorden setter grenser

Påskeøya eller beretningen om en varslet økologisk katastrofe

DEN ANTROPOGENE EPOKE