The day we fight back – verdensomspennende kampanje mot masseovervåking

the-day-we-fight-back

Idag 11.02 2014 er dagen hvor kampen mot masseovervåkingen markeres internasjonalt. Masseovervåkingen har blitt allment kjent etter at Edward Snowden avslørte NSAs massive vilkårlige overvåking av privat kommunikasjon globalt. Kampanjen har som mål å sette krtisk søkelys på dette og være en global motreaksjon på en politikk som tross kritiske røster fortsetter uforandret. Datoen er ikke tilfeldig, da dette markere dødsdagen til Aaron Swartz, en annen varsler som viet seg til kampen for åpen informasjonsutveksling; han tok sitt liv da han grunnet sin aktivisme risikerte 35 års fengsel i USA (no.wikipedia.org/wiki/Aaron_Swartz). Bak denne kampanjen finner man en rekke internasjonale organisasjoner som arbeider for ytringsfrihet, personvern, nettsikkerhet og nettintegritet – og store nettaktører som Tumblr, Mozilla, Imgur og Reddit.

Det vil blir arrangert demonstrasjoner i flere land og en underskriftskampanje pågår i skrivende stund. I tillegg oppfordres man til å kontakte nasjonale myndigheter for å presse dem til å ta stilling til hva de vil foreta seg i forhold til masseovervåkningen som finner sted globalt, som rammer fri kommunikasjon og dermed ytringsfrihet.  Viktigst av alt er å spre ordet og dele kunnskapen og kritikken gjennom sosiale medier og nettverk slik at motstanden vokser mot global masseovervåking.

 

/Redaksjonen i KULTURVERK stiller seg bak denne kampanjen

Les pressemelding

Skriv under og del kampanjen gjennom sosiale medier

 

Relatert

Storebror og lillebror ser deg

Hvordan sikre din digitale integritet?