Skjønnhetens mysterium: Animerte klassiske kunstverk

Den Milano-baserte italienske regissøren Rino Stefano Tagliafierro står bak en håndfull eksperimentelle animasjonsfilmer, kunst- og musikkvideoer. Hans nyeste frambringelse i skrivende stund er kortfilmen Beauty (2014), hvor han har animert en rekke klassiske kunstverk fra Renessansen til slutten av det 19.århundret og brakt dem sammen i en levende kompilasjon.

Temaet er skjønnhet. Alt ifra det sensuelle til det grimme, fra livet til døden har blitt estetisert av mangfoldige billedkunstnere opp gjennom tidene. At et maleri er visuelt vakkert, er ikke det samme som at dets tema er et behagelig skue i seg selv. Beauty går igjennom disse fasettene i skildringen av livets ulike faser og spennet i menneskets natur. Filmen er et sublimt skue og lykkes med å overføre den eteriske stemningen fra lerret til animasjon.

[vsw id=”83910533″ source=”vimeo” width=”620″ height=”349″ autoplay=”no”]

 

Relevante linker

Rino Stefano Tagliafierro – hjemmeside

Filmens visuelle referanseliste

 

Relatert

KORTFILM: Signal og Onedreamrush – Maxim Zhestkov

Panteren

Håpet ligger i det håpløse – Vergil som brobygger fra fortiden til fremtiden gjennom evigheten

Norske museumssamlinger på nett – Digitaltmuseum.no