Andelslandbruk – mat som viser bondens ansikt

Overland

Jolien Perotti er initiativtakeren bak andelslandbruket på Øverland Gård i Oslo (det første i Norge). I en samtale med James Alexander Arnfinsen (redaktør for Levevei.no) – her gjengitt som podcast – går hun i dybden på hva dette konseptet innebærer og hvilke personlige og samfunnsmessige behov det dekker. Hvordan kan vi sikre trygg tilgang til sunn og god mat? Hvordan kan vi forbedre dialogen mellom produsenter og forbrukere? Hvordan kan vi holde liv i landbruket og sørge for lokal bærekraft, både sosialt, økonomisk og biologisk? Jolien kommer med flere råd til de som måtte være interessert i å starte sitt eget andelslandbruk.

Lytt til samtalen i sin helhet her

http://www.levevei.no/Podcast/Episode-71-Jolien-Perotti.mp3 

 

Relevante linker

Øverland Andelslandbruk

Medalhus Andelslandbruk

 

Relatert

Inngruppe som paradigmeskifte – en samtale med Terje Bongard

Hvem skal eie frøet? En kort film om frihet

Såkornet – mythbusters for en ny landbrukspolitikk

Fremtiden tilhører småbøndene