India anerkjenner delfiners rettigheter som individer

Dolphins-talk-language

I en ny lov som er enestående i verden anerkjenner India delfiner som ikke-menneskelige personer med særlig krav til beskyttelse. Dette som svar på et økende omfang av delfinarium hvor delfiner fanges under de mest grusomme omstendigheter og siden holdes fanget som oppvisningsdyr til forlystelse for særlig barnefamilier. Nå stenges alle slike delfinparker umiddelbart på tross av markedsverdien. Samtidig håper man på at dette skal føre til beskyttelse av Ganges-delfinen, Indias egne truede delfinart. I det henseende har India ofte vist seg mer retorisk sterke enn handlekraftige ifølge dyrevernorganisasjoner der.

Les mer her

En kort film om møte med frie delfiner

[vsw id=”InUrAHyggDY” source=”youtube” width=”500″ height=”281″ autoplay=”no”]