Braksuksess for lansering av Oslo Kooperativ

_MG_7415IMG_7516

Godt over 200 møtte frem til lanseringen av Oslo Kooperativ på Kantina ved Westerdals en solrik vårsøndag. Arrangørene er overveldiget av responsen.

Oslo Kooperativ har vokst frem i løpet av få måneder siden ti personer møttes hos Idun Bjerkvik Leinaas  i januar tidligere i år. Hun og de andre hadde i flere år grunnet på en form for samvirkeordning med inspirasjon fra Park Slope Food Coop i New York til Københavns Fødevarefællesskab.  Samtidig drev to engasjerte idealister, Alexandra Devik og Lise Brunborg,  Kjøp fra Bonden på Blindern, hvor studenter kunne kjøpe en velfylt eske økologiske landbruksprodukter regelmessig. Nå har de funnet sammen og lanserte sist søndag nettstedet kooperativet.no. Her kan man tegne seg som medlem.  Kooperativet er et samvirke som gir medlemmer mulighet til å kjøpe en pose mat fra lokale økologiske og biodynamiske bønder for 200 kr. Medlemmene forplikter seg til å jobbe for kooperativet minimum tre timer i måneden, men skal man dømme etter entusiasmen til de fremmøtte blir ikke dette noe problem.  Ordningen vil være for en pose annenhver uke i begynnelsen, men de håper med tiden å øke kapasiteten til hver uke. Selv om de har åpnet for medlemskap nå starter ikke ordningen før tidligst i august.

Her kunne vi faktisk oppleve byfolk, bønder og bra mat. De fremmøtte fylte etter hvert opp auditoriet på Westerdals til trengsel og mange ble nødt til å sitte på gulvet for å få med seg presentasjon av både konseptet og bøndene som skal levere. Stemningen sto i taket og applausene var mange.

–       Det var faktisk så vellykket at vi nå har fått luksusproblemet med flere medlemmer enn vi kan håndtere i første omgang, og har satt et midlertidig tak på 400 medlemmer.  Men vi vil utvide så snart vi kan, og alle som tegner seg som medlemmer etter dette blir satt på venteliste, sier Oda Omholt som har vært med i oppstartsgruppen.     

–      Det er en enorm glede for oss som har satt dette i gang å oppleve en slik fantastisk positiv respons. Du føler at du virkelig er med på noe av betydning.

Kooperativet oppfordret i sin presentasjon til å bli med på en matrevolusjon, og har allerede lykkes i å skape bevegelse.

Teksten er tidligere publisert hos kooperativet.no 

Relatert

Fellesskap nytter – Markens grøde kommer ikke fra butikken

Helg på Fokhol gård – Nordisk biodynamisk forum 2012