Energisparing som virker – Frankrike mørklegger byene

Oslo by night

Der norske myndigheter og klimabevegelsen synes mest interessert i retorikk, uforpliktende internasjonale konferanser og gode intensjoner, gjør Frankrike det Norge for lengst burde gjort: de mørklegger kontorbygg og butikklokaler etter arbeidstid.

Fra 1. juli i år innfører Frankrike forbud mot energisløseri i kontor- og butikklokaler, dette for å spare energi og demme opp for lysforurensning som i tillegg til det rent estetiske ved at nattehimmelen forsvinner, påvirker både søvn og økosystemer som fugle- og dyreliv.   Slik går Frankrike foran med et konkret og effektivt tiltak som vil spare energi tilsvarende forbruket til 750 000 husstander.

Les mer om saken her

Så enkelt og så rett kan det gjøres om den politiske viljen er like stor som de gode intensjoner.

 

Relatert

Natten forsvinner – Kortfilmer om lysforurensing

Et slag i lufta – en dokumentar om vindkraftindustrien som raserer vår naturarv

Klimameldingens klimatiltak er naturfiendtlige

Vindkraften dreper havørn

Menneskeskapte klimaendringer er et reelt problem

Riddernes seier over vindturbinene – Kamp mot vindmøller er ikke alltid forgjeves

Den norske strømkrisen – en bløff