Å REDDE EN HVALS LIV

[vsw id=”weKva5P9-Vs” source=”youtube” width=”620″ height=”465″ autoplay=”no”]

En ung knølhval på vei mot den sikre død grunnet mennesket, blir igjen reddet av mennesket. Hvalen må ha skjønt at den fikk hjelp så dette er et unikt møte. Mennesker som valgte å gjøre en stor innsats for å hjelpe et annet levende vesen i nød. Det noen få mennesker i verden gjør for naturen og andre levende vesener viser oss hva resten også er i stand til, og det gir oss et håp. Dette ligger i mennesket og hvis vi vil så blir det framtiden. Det er et valg og det er bare å sette i gang.

Dette er en liten hendelse i den store naturvernskampen, men det er i det små vi finner det store.

Av René J. Bakke 

Knølhvalen Valentina ble befridd fra et garn.  Etterpå viste hvalen sin glede, eller var det takknemlighet, over å være fri, ved å bryte overflaten  med gigantiske svev over 40 ganger i en time etterpå.

Knølhvalen Valentina ble befridd fra et garn. Etterpå viste hvalen sin glede (eller var det takknemlighet?), over å være fri, ved å bryte overflaten med gigantiske svev over 40 ganger i en time etterpå.

 

Relatert

Verdt å dø for
En elg i natten
American Beauty – The bag scene