Ett år i toppen av et tre – Miranda Gibson skogvokteren

Miranda_Gibson_The_Observer_Tree_III

Da Miranda Gibson ville verne skogen i Tasmania (australsk øy og delstat), holdt det ikke med underskriftskampanjer eller en demonstrasjon: hun lovet å bosette seg i toppen av et eukalyptustre, The Observer Tree, inntil skogen ble vernet. Nå nylig feiret hun ett år i tretoppen, og tross masse positiv oppmerksomhet og lovnader fra politikere om at den unike tasmanske skogen skal vernes, så er trusselen ikke avverget. Urskogen med kjempetrærne er fristende for skogindustrien som kun ser penger der andre som Miranda ser en vakker og unik natur. Gjenneom sin aktivisme har Miranda Gibson lykkes i å sette søkelys på ødeleggelsene og reise motstand, hun er talskvinne for organisasjonen Still Wild Still Threatened

Miranda Gibson - The Observer Tree .

Miranda Gibson blogger aktivt fra tretoppen og du kan følge henne og kampen for skogen på hennes blogg The Observer Tree

 

Se intervju og reportasje fra tretoppen med Miranda Gibson

[vsw id=”i8nkaaQdI9k” source=”youtube” width=”620″ height=”349″ autoplay=”no”]

 

Relatert

Billige møbler koster – IKEA raserer urskogen i russisk Karelen

Verdt å dø for

Fornektelsens historie