Verdt å dø for

[vsw id=”nGeXdv-uPaw” source=”youtube” width=”620″ height=”465″ autoplay=”no”]

Andre steder i verden er naturvernkampen noe mer enn skrivebordsfilosofi. Noe vi skjønner når vi ser i filmen at noen valgte å dø for å beskytte naturen. Vi kan være glade for at vi her i landet har et nådeløst klima og lite dyrkningsgjord, noe som har regulert befolkningen naturlig gjennom generasjonene. Vi får håpe det fortsetter å forholde seg slik.

Jorda er levende og hellig, et vakkert underverk, med mangfoldige tilpasninger av liv. Alt er forbundet med alt. Det levende livet, hav, fjell og vær gjør jorda til et levende og livgivende kaos i balanse.

Flimen over viser denne vakre, sterke, men og svært sårbare mosaikken av liv og organismer vi kjenner som økosystemer, denne skjønnheten er nå truet, men vi kan faktisk endre dette gjennom å ta ansvar for frermtiden.

7 milliarder mennesker som kommer til å bli flere… med krav om økt forbruk, økt materiell velstand… som vil skape berg av meningsløse forbruksprodukter og gjøre tilsvarende store innhogg i verdensøkosystemet. Man kan ikke unngå å tenke at ekstremværet og skogbrannene viser at naturen har begynt å forsvare seg med klar beskjed – stopp!

Av René J. Bakke, redaksjonsmedlem KULTURVERK

Filmen er laget av Sanctuary Asia

 

Relatert

Draumeland – Fornybar energi som mareritt

David Attenborough og vitenskapsfolk advarer mot befolkningskatastrofe

JAKT MED SKJØNNHET OG ÅND – JAKT PÅ NATURENS EGNE PREMISSER