HEILD – en islandsk film om helheten kultur og natur

HEILD er en islandsk film av Petur K. Gudmundsson viet helheten natur, folk, kultur og identitet, og vil bli ferdig mot slutten av 2012.

HEILD kan oversettes med HELHET, og er en ikke-fortellende film om mitt land, Island. Filmen fokuserer på alle aspekter av Islands mangfoldige natur og landskap, nasjon og kultur. Målet med filmen er å presentere Island på en måte det ikke har blitt presentert på tidligere, ved bruk av høyteknologisk filmteknikk. Filmen skildrer steder som alle kjenner, men og tusenvis av steder som er godt gjemt. Får å finne disse plassene må man være eventyrlysten eller lokal, og for å fange dem rett på, må man være kreativ og ekstremt tålmodig, uttaler Petur K. Gudmundsson om sitt prosjekt.

Forfilm 

[vsw id=”32875007″ source=”vimeo” width=”620″ height=”349″ autoplay=”no”]

 

Relatert

The Tree of Life – En film om Gud, menneske og natur

STELLA POLARIS – et filmatisk kjærlighetsdikt fra nord