Hardangeraksjonister til rettssak – aksjonsfond opprettet

Førstkommende tirsdag og onsdag (06.09–07.09) blir henholdsvis to og ni aksjonister fra Hardangetaksjonen stilt for retten. De har av prinsipp nektet å godta forelegg som de har fått for å ha hindret utbyggingen av monstermaster i Hardangerfjellene. Det vil i den sammenheng og arrangeres fredelige demonstrasjoner i Bergen sentrum på morgenkvisten.

Hardangeraksjonen har ikke ligget på latsiden i på sensommeren og har kontinuerlig aksjonert langs mastepunktene for effektivt å hindre utbyggingen av master som vil endre og ødelegge opplevelsen av dette særegne naturlandskapet for all tid. Dette har ført til at det har blitt nedlagt ferdselsforbud fra politiets side omkring mastepunktene på 150 meter, noe som bryter med den allmenne retten omkring fri ferdsel i friluftsområder. I tillegg har politiet fjernet aksjonister med makt. Likevel vil ikke aksjonen på noen måte gi seg og håper på at flere nå som høsten kommer vil delta.

De ønsker og å stevne statsminister Jens Stoltenberg, tidligere olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og miljøvernminister Erik Solheim for retten som vitner, da aksjonistene mener at de er ansvarlige for beslutningsprosessen.

– Alle disse er ansvarlige for denne utbyggingen og også ansvarlige for den dårlige prosessen som førte fram til utbyggingen – Vi vil ikke erkjenne oss skyldige. Vi har forsøkt å stanse et arbeid som er en mye større forbrytelse enn det vi er tiltalt for, uttaler nestleder Anita Aalvik i Hardangeraksjonen til Nationen.

Hardangeraksjonen har opprettet en konto som skal gå til rettshjelp for aksjonister, og de som ikke kan delta i aksjoner har her sin gyldne mulighet til å støtte aktivt vernet av det unike Hardangerlandskapet og de som kjemper for å bevare dette.

Kontonummer for Hardangeraksjonistene: 3450 38 16 190

Oppmøte for demonstrasjonene i Bergen sentrum tirsdag og onsdag er 08.30 på Festplassen. Hardangeraksjonen ønsker en fargesterk markering så du er mer enn velkommen til å ta på deg bunad, uttaler de.

 

Relatert

I kamp mot monstermaster – på tur med Hardangeraksjonen

Masteferd i Hardanger – Et kvad

Hardangeraksjonen