Natten forsvinner – Kortfilmer om lysforurensing

Det er ikke bare giftstoffer som forurenser; lysforurensning, det vil si lys fra byer og tettbebyggelse på nattehimmelen, påvirker dyreliv, insektliv, fauna – og mennesker, i tillegg til å være et stort energisluk. All menneskelig fremferd på kloden har konsekvenser. Byer er til tross for at de kanskje er vakrest på avstand som lysglitrende scener i natten, ikke mindre forurensende da heller. I det større eksistensielle perspektivet for mennesket så forsvinner et ikke bare et vakkert, men og viktig skue og bånd, nemlig det mellom mennesket og universet gjennom stjernehimmelen. Nattemørket er slik en forutsetning for oppfatning av det ekte lyset, indre og ytre sett. Tankevekkende kortfilmer.

The Vanishing Night

[vsw id=”JJ9aLiy9ucQ” source=”youtube” width=”560″ height=”349″ autoplay=”no”]

Light Pollution – dokumentar om problemet globalt, såvel som løsninger

[vsw id=”8pAlblSFD6o” source=”youtube” width=”560″ height=”349″ autoplay=”no”]

 

Relatert

DYPØKOLOGIEN