New York – Bondens marked

Selve symbolet på den gjennomurbaniserte verdensmetropolen, skyskrapernes urheim, New York, har sitt Bondens marked, nemlig Union Square Greenmarket i Union Square Park, som hele fire ganger i uken året rundt kan tilby høykvalitets landbruksprodukter, fisk, råvarer, vin og mye annet fra økologiske bønder, fiskere og produsenter i omegn NYC, New Jersey, New England og Pennsylvania. Man tilbyr i tillegg kunnskap og bistand til kompostering, resirkulering og beplantning, samt omfattende folkeopplysning på skoler og diverse. Markedet får opptil 60 000 besøkende på en dag. Norske Bondens marked kan definitivt la seg inspirere av sin amerikanske onkel her.

Og dette er bare ett av over 50 markeder i NYC, hvor konseptet har eksistert siden 1976. Det organiseres gjennom det større øko-nettverket GrowNYC. The Big Apple har fått sin bokstavelige betydning. Way to go! Hørte jeg «by og land, hand i hand»?

Ja, vi kan!

Sjekk ut:

Union Square Greenmarket

GrowNYC

Bondens marked