Vårfuglene er her – lær deg å kjenne igjen deres sang

Våren har kommet, og med den et yrende og kvitrende fugleliv som i sin vårkåthet tar helt av fra grytidlig morgen til langt etter solnedgang bare det finnes noe buskas, noen trær eller litt grønt å oppholde seg i for våre fjærkledde venner. Det er faktisk så man kan se busker riste av lutter våraktivitet.

Men hvem synger hva? For lydene er distinkte selv om man kanskje ikke kjenner eieren, så kjenner man dem igjen. Aha, jo, nå er det vår, nå synger den! Men nå kan du og friske opp hvem «den» er. Naturvernforbundet har laget en herlig liten side med lydklipp av våre mest kjente flyvende vårmusikanter, inkludert orrfugl og tiur, delt opp i tre faser fra tidlig vår til forsommer.

Du kan lytte, lære og glede deg over det frydefulle kvitteret her