Dyrevennlig mat?

Flere og flere av oss ønsker å spise mat som ikke bare er sunn, men som er produsert med et minimum av omtanke for dyrenes velferd. Ofte så blir det enten/eller-mentalitet mange interesseorganisasjoner foretreder. Det blir for mange vanskelig all den tid ikke alle ønsker for eksempel en vegetarisk livsstil; det finnes stoffer i kjøtt som ikke kan erstattes, som kreatin (om man ikke vil bruke syntetisk produserte tilskudd), og tilbudet som finnes av økologiske produkter er fremdeles mangelfullt i Norge. Likevel har det vokst frem en liten underskog av nisjeprodukter så vel som produsenter og små distributører som har lykke i å gjøre noen av produktene sine tilgjengelige gjennom enkelte av de større kjedene, særlig de med større utvalg enn de utpregede lavpriskjedene.

Grisen på bildet som soler seg er fra Grøstad gård

Men så da, hvordan finne frem til disse produktene og hvordan kunne velge rett i forhold til hva vi kan kalle et mer dyrevennlig forbruksmønster? Nettstedet Dyrevennlig hverdag gjør akkurat det. Fremfor å synse og moralisere ut fra egne livsstilsvalg, så gir nettstedet konkrete og praktiske råd til en mer dyrevennlig livsstil enten det gjelder mat, klær eller andre forbruksvarer, om man velger å bli eller er vegetarianer, eller man vil fortsette å spise kjøtt, så gir nettstedet konkret og praktisk veiledning. Som kapittelet for kjøttprodukter som gir forslag til produsenter og hvor man kan finne dem, i tillegg til forslag til et fullverdig kosthold som inneholder vegetariske alternativ òg.

Så for de av oss som ønsker å stille sulten eller kunne stille vårt forbruk uten at dyr og annet levende skal lide noen unødvendig last, så er dette et bra sted å begynne:

dyrevennlig.org

 

Relatert

Om slakteriet hadde glassvegger…