Økologisk melk er sunnere

Til tross for at det for mange synes åpenbart at økologisk melk er sunnere, og at prinsippet i seg selv er av verdi, så har striden rast, ikke minst i landbruksindustrien med ulike eksperter på hver sin tue. En EU-undersøkelse slår nå fast at melken faktisk inneholder mindre mettet fett, flere sunne fettsyrer og høyere innhold av antioksidanter i forhold til ikke-økologisk melk, og i tillegg er det forekomst av omega-3-fettsyrer. Man har testet 22 ulike melkeprodusenter i Storbritannia, og dette har ligget til grunn for undersøkelsen.

Les artikkelen i The Independent

I tillegg til TINE har COOP satset stort på økologisk melk i et samarbeid med Rørosmeieriene og tilbyr nå økomelk til samme pris som vanlig melk, så det er ingen grunn til ikke å prøve en melk som er bedre for miljø, dyr og mennesker.

Les om COOPs satsing