Naturreparatørene

Kan naturen gjenvinnes? Kan man gjenskape en tapt naturrikdom og biologisk mangfold, går det an å vende tilbake? Dette er vesentlige momenter all den tid enorme områder har blitt endret etter menneskelige fremferd over hele kloden, og svært mange til det verre hva angår artsrikdom. Natturreparatørene i Hedmark forsøker nettopp dette, å gjenopprette det som var, rette opp skadeverket mennesket har påført natur og, om enn i lite omfang.

Ut i naturen-NRK forteller om prosjektet i en lærerik reportasje   

 

Relatert

Tusenårstreet – en film om Mollestadeika

Sommernattas symfoni

  • Kjell

    “Et bindeledd mellom bønder og byråkrati”. For en fantastisk oppløftende film! Vakker, lærerik, optimistisk og med lun og god humor. Det kan være svært vanskelig å forbinde gravemaskiner med noe positivt i naturvernøyemed, men i dette tilfellet, – som i permakulturkongen Sepp Holzers, – viser det hvordan belter, motordur, stålarmer og skuffer kan anvendes til å gjenopprette skader som i overveiende grad er skapt av det samme fossile og mekaniske “terrorvelde”. Her har NRK igjen lyktes med en skildring som vil styrke det folkelige naturvernet. Den som ikke lar seg overvelde av disse oasenes livskraft og stemninger og forstår viktigheten av våtmarksgruppas bokstavelig talt fruktbare engasjement må kunne sies å være ytterst mekanisk i sin sammensetning, i sinn og i skinn. Se denne filmen, folkens!